Ψυχοθεραπεία Online – Συχνές ερωτήσεις

Πώς γίνεται; Τί να περιμένετε και γιατί να προτιμήσετε την ψυχοθεραπεία Online.

22 Φεβρουαρίου 2024 03:36

Τολμήστε να δοκιμάσετε την ψυχοθεραπεία Online μέσω skype, viber ή zoom! Ξεκινήστε ΤΩΡΑ από την άνεση του σπιτιού σας να αλλάζετε την ζωή σας

Ψυχοθεραπεία online
  • Σε ανθρώπους που ζουν  σε απομακρυσμένες περιοχές ή στο εξωτερικό, αλλά επιθυμούν Έλληνα ψυχολόγο αφού έτσι μπορούν να γίνουν ευκολότερα κατανοητοί (γλώσσα, κουλτούρα κλπ)
  • Σε ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά, αλλά δεν θέλουν να παραλείπουν τις συνεδρίες τους
  • Σε ανθρώπους με δυσκολίες μετακίνησης
Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ONLINE ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.

Ο ψυχολόγος Δημήτρης Μπούκας τόσο Online, όσο και στο γραφείο, αξιοποιεί με συνέπεια και εμπιστοσύνη τις επιστημονικές μεθόδους που γνωρίζει βάσει των εξειδικευμένων σπουδών του, ακολουθώντας πιστά τον κώδικα δεοντολογίας. Οι μέθοδοί του περιλαμβάνουν:

  • NLP
  • Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία (CBT)
  • Εφαρμοσμένη Ψυχολογία 
  • Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία 

Αντιμετωπίζονται το άγχος, το στρες, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, οι φοβίες, οι εθισμοί, τα προβλήματα σχέσεων και παρέχεται συμβουλευτική για επαγγελματικό προσανατολισμό και οικογενειακές σχέσεις.

Για την πραγματοποίηση της συνεδρίας χρειάζεται ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής (σταθερός ή φορητός) ή smartphone, tablet, μια καλή διαδικτυακή σύνδεση και εγκατεστημένη κάποια από τις παρακάτω δωρεάν εφαρμογές βιντεοκλήσης (επιλογής του θεραπευόμενου):

Ο Δημήτρης Μπούκας φροντίζει να παρέχει ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον για την πραγματοποίηση της διαδικτυακής συνεδρίας για να είναι αποτελεσματική η ψυχοθεραπεία Online. Για αυτό και χρησιμοποιεί τις πιο ενημερωμένες εκδόσεις των ασφαλέστερων εφαρμογών (skype, viber, zoom) και αξιόπιστο λογισμικό προστασίας και ελέγχου κακόβουλων ενεργειών (antivirus, firewall).

Παρόλα αυτά ο θεραπευόμενος οφείλει να γνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους από την χρήση του διαδικτύου.

Ο ψυχολόγος δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του θεραπευόμενου. π.χ. παραβίαση από hackers ή αποστολή μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση. 

Διαβάστε επίσης: