Ημέρα 1η – Άσκηση: Ο Διανοητικός Μηχανισμός σου

Μελέτησε τον εαυτό σου επι μία εβδομάδα. Σύντομα θα ανακαλύψεις, οτι υπάρχουν ωρισμένες ενδείξεις πραγματικής κοπώσεως (π.χ. επαναλαμβάνεις μία πρόταση συνεχώς στο μυαλό σου, δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ, εκδηλώνεις μία ερεθιστικότητα κλπ.).

Αυτές τις ενδείξεις της πραγματικής κοπώσεως επιβάλλεται να μη τις αγνοείς ποτέ. Να τις θεωρείς πάντα ως «αιτήσεις για περίοδο αναπαύσεως». Όλες οι άλλες ενδείξεις πρέπει αποφασιστικά και ενσυνείδητα να αγνοούνται, ως απλές δικαιολογίες για να παραιτηθείς απο την  προσπάθειά σου.

Να ανακαλύψεις, επίσης, μέσα σε αυτόν τον μήνα, ποιές ώρες είναι οι καλύτερες για εργασία, δηλαδή ώρες, που το μυαλό σου είναι πιο δραστήριο και πιο αποτελεσματικό. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται καλύτερα μόλις ξυπνήσουν το πρωΐ, ενώ άλλοι αργά το βράδυ. Να σημειώνεις καθημερινά τα χρονικά διαστήματα, όπου το μυαλό σου εργάζεται πιο ελεύθερα. Θα δεις οτι ένα, δύο ή τρία τέτοια διαστήματα συμπίπτουν καθημερινά την ίδια ώρα.

Αφιέρωνε αυτά τα διαστήματα σε δημιουργικές εργασίες.

Με τον ίδιο τρόπο, να ανακαλύψεις επίσης τις ώρες «βραδείας» λειτουργίας του μυαλού σου, τις ώρες μεγαλύτερης κοπώσεως. Αυτές τις ώρες να τις κάνεις «περιόδους αναπαύσεως», ή να εκτελείς τότε τελείως μηχανική εργασία, που δεν προϋποθέτει καμμία προσπάθεια του μυαλού σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *